COVID-19 is geen thuiswerk experiment

We zitten er doorheen. We zijn klaar met het thuiswerken en we missen het kantoor. En omdat we ook niet weten hoe lang het allemaal gaat duren merken we dat meer en meer mensen last hebben van stress en spanningen. Ondanks alle goede tips rondom het thuiswerken. Als ik zo alle media lees, dan lijkt het wel alsof we met een groot thuiswerkexperiment bezig zijn. Maar dat zijn we niet! We proberen een pandemie het hoofd te bieden en daarbij proberen we zo goed en kwaad als dat gaat thuis te werken. Let wel: ik ben een enorme voorstander van thuiswerken en probeer al sinds 2004 veel organisaties te helpen bij het invoeren van thuiswerken, wat voor mij gaat over werken in vrijheid en met verantwoordelijkheid. En door het geven van vertrouwen aan alle medewerkers. Echter zitten we nu in een andere situatie. We moeten thuiswerken omdat we met elkaar COVID-19 willen uitbannen, en dat doen we samen. Dat betekent alleen niet dat we dus op dezelfde manier kunnen presteren achter een computer als wanneer we dat op een kantoor doen. In je eentje mooie creatieve plannen maken gaat niet, als je dat voorheen samen met collega’s deed. Dus probeer het dan ook niet in een zoom of teamcalls te proppen. Leidinggeven op afstand kan, maar er kunnen ook een aantal dingen niet. Dus misschien toch af en toe een wandeling plannen met je medewerker? En de hele dag vergaderen, iets waar velen van ons op kantoor hun hand niet voor omdraaien, blijkt toch echt te vermoeiend via Zoom of teams.  Dus werk anders. En laten we dan vooral ook accepteren dat we onze dag anders inplannen of bepaalde taken anders doen, maar dat dat niet betekent dat je niet hard genoeg werkt of dat je niet productief bent. Kijk naar wat je wel kunt doen en wat je anders kunt doen. Wellicht kan het je werk zelfs nog kan verbeteren of vernieuwen. Geen oude wijn in nieuwe zakken. Maar andere vaardigheden om deze pandemie het hoofd te bieden en ondertussen ook te proberen nog iets van je werk te maken. Ik noem het geen thuiswerken meer, maar pandemiewerken. #humanandtech #21stcenturyskills

De toekomst
van werken

Er wordt al jaren geschreven over de toekomst van werk. Maar is die er niet al lang? We kunnen er naar blijven kijken of over blijven nadenken maar we kunnen ook gewoon gaan doen!

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy