De droom van hybride werken

Nu we langzaamaan weer durven te dromen over werken op kantoor, wordt het ene na het andere onderzoek gelanceerd om te bepalen hoe vaak en wanneer mensen thuis willen blijven werken. De meeste van ons zijn er wel ‘klaar mee’ maar willen toch ook niet terug naar hoe het was. En dus proberen werkgevers zich voor te bereiden op een hybride terugkomst naar de werkplek. Wellicht kunnen we met minder vierkante meters of gaan we de bureaus wat anders neerzetten. Kiezen we wellicht toch voor die dure koffieautomaat nu mensen thuis gewend zijn aan lekkere koffie?

Oude wijn in nieuw zakken denk ik dan! Want we optimaliseren hiermee binnen de context van dat wat we al weten. Wat we vergeten in dat deze tijd ons ook heeft geleerd om te durven dromen. Dromen over de werkplek die ons stimuleert. Een werkplek waar we samen kunnen zijn. Koffiedrinken met elkaar, een praatje maken. Ook willen we samen weer graag nieuwe ideeën ontwikkelen en inspirerende projecten opstarten.

Maar voordat we overgaan tot de invulling van het werk, laten we het werken zelf onder de loop nemen. Doen we nog wel de juiste dingen? Waar willen we als organisatie naar toe? Niet alleen het komende jaar, maar wellicht de komende jaar? En gebruiken we ons eigen potentieel wel optimaal? Voelen we voldoende autonomie en krijgen we waardering voor dat wat we toevoegen in de werkomgeving?

Laten we, als we teruggaan naar onze kantooromgeving, droomsessies organiseren met elkaar. Durven dromen van de hybride werkomgeving na COVID-19 die ons inspireert, waardeert en waar we tot creatieve en innovatieve hoogte kunnen stijgen. Wat een explosie van werkgeluk zal dat genereren. Ik werk met een canvas daarvoor. Wellicht helpt deze jullie ook?  #canvas #futureofwork #humanandtech

Verandercanvas

De toekomst
van werken

Er wordt al jaren geschreven over de toekomst van werk. Maar is die er niet al lang? We kunnen er naar blijven kijken of over blijven nadenken maar we kunnen ook gewoon gaan doen!

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy