Wat is de toekomst van werk?

Ook dit weekend stonden de kranten weer vol over het arbeidspotentieel in Nederlands. Als we de economie willen redden moeten we met z’n allen meer gaan werken. Het is schandalig dat de nieuwe generaties niet meer dan 36 uur willen werken. En ouderen kunnen ook maar beter wat langer doorwerken. Tegelijkertijd wordt er een beroep gedaan op onze morele ambitie. 

Ik blijf vooral achter met veel vragen. Want waarom is harder werken een doel en het enige redmiddel van een groei die ook niet per definitie zaligmakend is? Waar houdt het op als we in 2038 een nog groter arbeidstekort hebben dan nu? 

Let wel, ik houd van werken, doe dit (te) veel, heb een grote ambitie en gelukkig ook werk waarin ik mijn talent kan benutten. Maar ik vind leven belangrijker dan werken. Ik word gelukkig van mensen om mij heen, van het buiten wandelen en geniet van de bloesem of van een boek lezen. Kunnen we niet anders gaan kijken naar werk? Onze economie anders inrichten waarbij het niet alleen maar gaat om gewerkte uren? Technologie is een deel van de oplossing. Wat mij betreft moeten we ook eens kijken hoe we ons werken kunnen herdefiniëren. Werken vanuit toegevoegde waarden.  #futureofwork#humainworkforce

De toekomst
van werken

Er wordt al jaren geschreven over de toekomst van werk. Maar is die er niet al lang? We kunnen er naar blijven kijken of over blijven nadenken maar we kunnen ook gewoon gaan doen!

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy