AI is maar een modegril

Eigenlijk ben ik een beetje klaar met AI! Is het niet een enorme modegril? Waarom al die fuzz erover? Mij bekruipt dat gevoel steeds vaker. Nog meer tools, nog meer ideeën, nog grotere investeringen. Maar toch ben ik enorm betrokken bij de opkomst van AI. Waarom? Omdat iedere nieuwe technologie ons tot nu toe beloofd heeft dat we minder zouden kunnen gaan werken. En juist het tegendeel bleek de realiteit. Nog harder, nog vaker en nog meer zijn we gaan werken sinds de opkomst van de cloud. De lopende band die ons zou ontzien heeft ervoor gezorgd dat we managers zijn gaan invoeren die ook vaak geen 9 tot 5 baan meer hebben. Ook nu beloofd AI dat we ongeveer 30% meer tijdswinst krijgen. En dat geloof ik ook. Maar de belangrijkste vraag is voor mij: wat gaan we doen met die tijdswinst? Of laten we het ons gebeuren en moeten de volgende generaties weer harder werken dan wij omdat AI nu eenmaal zoveel goedkoper is en we dus meer moeten werken om onze lasten te kunnen betalen? Laten we durven dromen hoe we in de toekomst willen en kunnen gaan werken. Niet uit angst, maar uit kans. Iedereen zal willen bijdragen dus een vorm van werk doen, maar dan wel met betekenis en daar waar je voelt dat je met jouw kennis, ervaring en kwaliteiten toegevoegde waarde kunt bieden. De future of work is human! De mens als uitgangspunt en AI faciliteert in het realiseren van betekenisvol werk. Dat vraagt iets anders en dat is moeilijk en soms weerbarstig, maar ik kan uit ervaring vertellen dat het enorm veel oplevert. Iedere dag weer! hashtag#futureofwork hashtag#humainpower hashtag#humanandtech

De toekomst
van werken

Er wordt al jaren geschreven over de toekomst van werk. Maar is die er niet al lang? We kunnen er naar blijven kijken of over blijven nadenken maar we kunnen ook gewoon gaan doen!

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy