De CTO heeft de sleutel tot het tekort aan medewerkers.

De markt piept en kraakt. Overal is een tekort aan medewerkers en alles wordt uit de kast gehaald om mensen te werven, te binden en te boeien. Hogere salarissen of sign-up bonussen worden aangeboden om maar te zorgen dat we het tekort aan mensen kunnen invullen.  De ICT-sector staat aan kop qua tekorten maar ook de energietransitie hapert omdat wij niet voldoende geschoolde mensen hebben die kunnen zorgen dat we zonnepanelen, windenergie en warmtepompen kunnen uitrollen. Schiphol heeft ons de hele zomer verbaast en in de horeca gaan restaurants een aantal dagen per week dicht.

Wat ik totaal mis in de discussie is de rol van technologie! De HR-manager maakt overuren om mensen te werven, maar waar is de rol van de CTO? Want welke taken kunnen vervangen worden door technologie? Ik geloof er niet in dat robots ons werk overnemen, maar taken kunnen ze zeker invullen. En vaak ook taken waar ons menselijk potentieel niet direct op zijn sterkst hoeft te zijn. Dus in deze markt van tekort aan arbeidspotentieel, waarom kijken we niet ook naar technologie voor dit probleem? We kunnen vaak al starten door het administratieve werk op te lossen met technologie en zo tijd over te houden voor andere zaken. De bezorgrobot is ook al ontwikkeld. Minder persoonlijk maar als je daarmee sneller je eten bezorgd krijgt en het personeel tijd heeft om je persoonlijk advies te geven, dan went dat vast heel snel. Drones kunnen helpen in de energie transitie, en zo is er in iedere sector wel een voorbeeld.

Als Chief human and technology offer verbind ik zowel HR als IT om zo kansen te creëren. Mijn persoonlijke doel? Het menselijk potentieel van medewerkers nog meer te gebruiken en technologie dienend te laten zijn. Ben je geïnteresseerd hoe ik dat doe? Mail me dan op saskia@studio21st.nl

De toekomst
van werken

Er wordt al jaren geschreven over de toekomst van werk. Maar is die er niet al lang? We kunnen er naar blijven kijken of over blijven nadenken maar we kunnen ook gewoon gaan doen!

Laten we connecten

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker, wil je onderzoek laten doen hoe jouw toekomst van werk eruit ziet of heb je advies en hulp nodig bij de uitvoering? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op via onderstaand contactformulier om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

Wij respecteren jouw privacy. Lees meer in onze Privacy Policy